Vredestafel

Bram Robbertsen, pastor Goud op Zondag

Klokslag zeven uur stap ik de zaal binnen van de Prinsekerk. De ruimte is goed gevuld. Mensen zitten aan tafeltjes. Een vriendelijke gastvrouw wijst me op een plek aan een tafeltje dat nog vrij is. Een jongeman die na mij binnenstapt, schuift bij me aan tafel. 

 

Ik raak met hem in gesprek. Hij is vriendelijk, geïnteresseerd en communicatief sterk. Hij blijkt vicevoorzitter te zijn van Centrum de Middenweg, een moskee die zich inzet voor ontmoeting tussen mensen in de stad. Ik had in de Volkskrant al een mooi artikel gelezen over deze moskee, dus mijn interesse is gewekt. 

Wat me positief raakt in ons gesprek, is dat we overal over kunnen praten. Over dingen die ons verbinden en over actuele thema’s die uiterst gevoelig liggen in de samenleving. Er wordt oprecht naar elkaar geluisterd. We gaan moeilijke vragen niet uit de weg. Ik denk: deden we dit maar vaker. Hier is behoefte aan. 

De volgende vredestafel is in de moskee. Ik ben van de partij. En niet alleen omdat ze beloofd hebben een heerlijke maaltijd klaar te maken, maar ook omdat ik de ander beter wil begrijpen. 

Ik ga binnenkort eens buurten bij onze vrienden van Centrum de Middenweg. Die naam ‘middenweg’ heeft men bewust gekozen. Het mooie van de middenweg is dat er ruimte is voor openheid en nuance. 

Dat spreekt me aan.

Blijf op de hoogte, abonneer je op onze nieuwsbrief!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes.

Goud op Zondag  |  diaconale en interculturele geloofsgemeenschap in het Oude Noorden van Rotterdam

Copyright 2023. Alle rechten voorbehouden. Website door NEAR.