Wij zijn een veelkleurige gemeenschap

Intercultureel en veelkleurig

Goud op Zondag is een interculturele en veelkleurige kerk. Ongeveer twintig culturele achtergronden zijn bij onze kerk vertegenwoordigd. Mensen komen o.a. uit Zuid-Soedan, Ethiopië, Eritrea, Marokko, Turkije, Iran, Oekraïne, Curaçao, Suriname, Gambia en Portugal. Inclusiviteit is voor ons belangrijk. Iedereen mag dan ook meedoen met alle onderdelen van de zondagse viering. Tegelijk weten we ons als christelijke community van harte verbonden met de traditie van de (wereld)kerk. De eeuwenoude apostolische geloofsbelijdenis is ons fundament. Bij Goud op Zondag draait het in de vieringen om Jezus Christus, de opgestane Heer.

Op het scherpst van de snede

We beseffen dat onze inclusieve benadering én de nadruk op de unieke betekenis van Jezus Christus een spanningsveld met zich meebrengt. We vieren graag op het scherpst van de snede. 

Kerk zijn in een multiculturele stadswijk als het Oude Noorden vraagt om maatwerk en een persoonlijke benadering.

Wereldkerk

Goud op Zondag is geënt op de wereldkerk. Zo heeft bijvoorbeeld een icoonschilder een icoon op een traditionele manier overhandigd. Vervolgens hebben we als community de icoon in een viering officieel ingewijd. Door deze icoon van Christus krijgen we een inkijkje in de hemelse werkelijkheid. Omgekeerd kijkt Christus ons aan. We zijn door hem gekend. Dat is hoopgevend.

Laagdrempelig en informeel

Een ander kenmerk van Goud op Zondag is dat we laagdrempelig zijn en informeel. Er is ruimte voor interactie. Hoewel we aandacht hebben voor het mysterie van het christelijk geloof, willen we geen onnodige drempels opwerpen in ons taalgebruik en de onderlinge omgang met elkaar. Het is ons verlangen dat mensen thuiskomen bij God en bij elkaar.

Steun ons met een donatie
Draag jij bij aan onze prachtige pioniersplek? Maak een donatie over naar: HERVORMDE GEMEENTE,
IBAN: NL77 RABO 0369 7478 28 o.v.v. ‘Goud op Zondag’

Impressie community

Elke eerste zondag van de maand een viering

Wij steken graag kaarsen aan als symbool voor het licht van God.

"Bij Goud voel ik me geaccepteerd en welkom".

Deelnemer

Blijf op de hoogte, abonneer je op onze nieuwsbrief!

Wij delen graag met jou de mooie dingen die gebeuren bij Goud op Zondag.
We hopen dat het je inspireert.

Goud op Zondag  |  diaconale en interculturele geloofsgemeenschap in het Oude Noorden van Rotterdam

Copyright 2024. Alle rechten voorbehouden. Website door NEAR.